Tukevat nilkkatuet

Nilkan nyrjähdykset ovat varsin yleisiä. Akuutin nilkan nyrjähdyksen hoidossa kannattaa käyttää nilkkatukea. Heti vamman jälkeen käytämme yleensä tukevia, liikettä vähentäviä nilkkatukia kuten Mc David 199 tai Malleodyn S3. Lievemmissä vammoissa elastinenkin nilkkatuki on usein riittävä kuten Malleoforce Plus.

Showing all 14 results

Heti vamman jälkeen asennettu nilkkatuki tukee vaurioitunutta nilkkaa sekä varmistaa nivelsiteiden ja muiden rakenteiden paranemisen. Lisäksi nilkkatuki lievittää kipua, vähentää turvotusta ja mahdollistaa normaalimman kävelyn ilman ontumista. Nämä tekijät parantavat nilkan kuntoutumisen nopeutta ja lopputulosta. Nilkkatukea kannattaa käyttää vielä pitkään akuuttivaiheen jälkeen, erityisesti palatessa liikuntaan tai urheiluun. Nilkan nivelsidevamman täydelliseen kuntoutumiseen voi mennä jopa vuosi – tällöin tuki kannattaa olla osana kuntoutusta koko tuon ajan. Liikuntaan palatessa voimme suositella ASO Evo Quatroa tai Active Ankle -nilkkatukea.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Odotettuja tuoteuutuuksia alaraajaortooseihin

Syksyn aikana olemme saaneet valikoimaamme toivottuja uutuuksia alaraajatukien ja -ortoosien joukkoon. Esittelyssä Genufeel OA -kulumapolvituki, kevyehkö matalaprofiilinen nilkkatuki Malleorapid, sekä innovatiivinen Step on AFO 100 -peroneustuki.

Tukipohjallisvalikoima laajenee– valmisratkaisuja yksilöllisten rinnalle

Tukipohjalliset ovat aina olleet tärkeä osa toimintaamme. Olemme valmistaneet niitä jo 35 vuoden ajan. Kehitys kehittyy ja vaihtoehtoja tulee kokoajan lisää. Kysyntääkin on tukipohjallispuolella monenlaista: osalle yksilöllinen tukipohjallinen on ainoa vaihtoehto, osalle riittää valmispohjallinen ja joku haluaa tai tarvitsee jotain siltä väliltä. Olemme nyt laajentaneet valikoimaamme tarjotaksemme vaihtoehdot kaikkiin näihin tarpeisiin.

Peroneustuet liikkumisen tueksi – Tukikohdan suosikit

Peroneuspareesi aiheuttaa monia haasteita liikkumiseen ja kuntoutumiseen. Riippunilkka aiheuttaa mm. virheellisen kävelymallin, jossa nilkan puuttuva fleksio korvautuu lonkan korostetulla fleksiolla. Peroneuspareesi aiheuttaa myös tasapaino-ongelmia ja riski kompastelulle sekä nilkan nyrjähdyksille kasvaa merkittävästi.

Erilaiset peroneuslastat ja -tuet ovatkin tärkeässä roolissa kävelyn normalisoinnissa ja kuntoutuksen turvaamisessa. Peroneustuen avulla kävelyn väärien liikemallien juurtuminen saadaan estettyä ja kävelystä saadaan taloudellisempaa – ihminen pystyy liikkumaan enemmän. Myös kompastelua ja nilkan nyrjähdyksiä saadaan ennaltaehkäistyä ja liikkumisesta tehtyä näin turvallisempaa. Oikeilla tukiratkaisuilla potilaan minäpystyvyyttä kyetään tukemaan.