Nilkkatuki
Nilkkatuki auttaa akuuteissa nivelsiteiden venähdyksissä tai repeämissä sekä pidempään jatkuneissa kiputiloissa. Hyvä nilkkatuki on toimivana apuna vamman jälkeen kivun hoidossa ja uuden vammautumisen estämisessä. Vamman jälkeen on suurempi riski loukata nilkka uudelleen, koska mm. nivelsiteet ovat vielä löysät ja vasta parantumisvaiheessa. Tämän takia nilkkatuen käyttöä kannattaa jatkaa. Alta löydät verkkokauppamme nilkkatuet – tutustu valikoimaan ja kysy tarvittaessa lisätietoja ennen tilauksen tekemistä, tai poikkea käymään paikan päällä lähimmässä myymälässämme hakemassa käyttöösi laadukas nilkkatuki!
Näytetään tulokset 1–16 / 58
-
Malleorapid -nilkkatuki
Helposti puettava tukeva nilkkatuki urheilukäyttöön
-
Step-On AFO 100
Innovatiivinen Step-On AFO peroneustuki kaikilla yksilöllisen tuen ominaisuuksilla
Saatavilla vain myymälästä
(sis. sovituksen) -
Kietaistava elastinen nilkkatuki
Elastinen nilkkatuki lisäremmeillä
-
Airheel -plantaarifaskiittituki
Tuki plantaarifaskiittiin ja akillestulehduksiin
-
Malleoforce+ -nilkkatuki
Vedettävä sukkamainen malli lisäremmillä
-
SRX Stable -nilkkatuki
Erityisesti urheiluun ja liikuntaan soveltuva nilkkatuki
-
Airstep Tight Short -walker-ortoosi
Lyhyt walker ilmatyynyillä
-
Airstep tight walker -ortoosi
Walker-ortoosi ilmatyynyillä
-
Spring-Up peroneustuki
Riippunilkan hoitoon tarkoitettu peroneustuki
-
Malleocare Easy -kevyt nilkkatuki
Elastinen nilkkatuki nilkan kiputilojen hoitoon
-
Malleostrong Pro, vahva nilkkatuki
Vahva, anatomisesti muotoiltu nilkkatuki
-
SRX Nilkkatuki Universal
Yhden koon kevyt nilkkatuki urheilukäyttöön
-
Malleodyn S3 -nilkkatuki
Kuntoutuksen mukaisesti kevennettävä malli
-
Airlift PTTD -jalkaholvintuki
Jalan pitkittäisen holvin tuentaan
-
Malleo-Hit -nilkkatuki
Laadukas nilkkatuki tukityynyillä
-
Sporlastic plantaarifaskiittituki
Tuki plantaarifaskiittiin ja akillestulehduksiin
Elastinen nilkkatuki
Nilkkatuet voidaan luokitella kahdentyyppisiin tukiin ominaisuuksiensa vuoksi. Elastiset nilkkatuet estävät turvotusta ja parantavat puristusvaikutuksen avulla nilkan alueen lihastuntoaistia. Tukea käyttämällä nilkan asennon aistii paremmin, jolloin kävely tuntuu turvallisemmalta eikä uusi loukkaantuminen tapahdu niin helposti. Lisäksi elastisilla tuilla nilkan asentoa pystytään hieman ohjaamaan ja tukemaan haluttuun suuntaan.
Tukevampi nilkkatuki
Heti nilkkavamman syntymisen jälkeen on syytä ottaa käyttöön akuuttivaiheen nilkkatuki, joka on selkeästi elastista nilkkatukea tukevampi. Tukevammissa nilkkatuissa on mekaanisesti jalkaa tukeva osa; joko muovista tai metallista valmistettu vahvike. Lisäksi on nauhoitettavia nilkkatukimalleja. Nämä soveltuvat urheiluun sekä antavat hyvän tuen esimerkiksi epätasaisilla alustoilla liikkuessa ja vakavampien nilkkavammojen kuntoutuksessa.
Laajemman valikoiman tukia löydät tuotekatalogistamme
Nilkkatukien valinta
Nilkkatuen valinnassa ja sovituksessa sinua palvelee aina asiantunteva ammattilainen. Tarvittaessa voimme etsiä oikeaa ratkaisua Tukikohdan moniammatillisessa työryhmässä: asiakas, apuvälineteknikko, fysioterapeutti. Verkkokauppaan olemme luoneet Symptom Checker -palvelun, jonka avulla pyrimme auttamaan verkkokauppaasiakastamme löytämään vaivaansa sopivimman tuotteen.
Nilkkatuen valinta tehdään aina vamman mukaan. Lisäksi tuen ja tukimateriaalin valintaan vaikuttavat mm. asiakkaan liikunnan määrä, harrastukset ja mahdolliset muut sairaudet. Nilkkatukea valittaessa kengällä on tärkeä merkitys: kuinka tukeva se on, miten se käyttäytyy nilkkatuen kanssa ja onko kengässä tilaa nilkkatuelle.
Joskus nilkkakivun taustalla on peroneushermon ongelmat, jolloin säären lihasten toiminta on heikentynyt. Tällöin puhutaan riippunilkasta. Vamma on voinut syntyä leikkauksen jälkeen, onnettomuuden seurauksena tai olla synnynnäinen. Riippunilkassa nilkan koukistus ei toimi joko ollenkaan tai osittain; nilkka nimensä mukaisesti riippuu löysänä. Vamma hankaloittaa kävelyä ja aiheuttaa virheellisen kävelymallin. Myös kompastelun riski on suuri. Peroneustuen avulla kävely voidaan lähes normalisoida. Asiakkaan aktiivisuustason ja tarpeen mukaan valitaan sopivin eri peroneustukivaihtoehdoista.
Lue lisää nilkan vaivoista ja niiden hoitamisesta:
Ota yhteyttä Turun Tukikohtaan
Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään juuri itsellesi sopivimman hoitomuodon.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Tukipohjallisvalikoima laajenee– valmisratkaisuja yksilöllisten rinnalle
Tukipohjalliset ovat aina olleet tärkeä osa toimintaamme. Olemme valmistaneet niitä jo 35 vuoden ajan. Kehitys kehittyy ja vaihtoehtoja tulee kokoajan lisää. Kysyntääkin on tukipohjallispuolella monenlaista: osalle yksilöllinen tukipohjallinen on ainoa vaihtoehto, osalle riittää valmispohjallinen ja joku haluaa tai tarvitsee jotain siltä väliltä. Olemme nyt laajentaneet valikoimaamme tarjotaksemme vaihtoehdot kaikkiin näihin tarpeisiin.
Peroneustuet liikkumisen tueksi – Tukikohdan suosikit
Peroneuspareesi aiheuttaa monia haasteita liikkumiseen ja kuntoutumiseen. Riippunilkka aiheuttaa mm. virheellisen kävelymallin, jossa nilkan puuttuva fleksio korvautuu lonkan korostetulla fleksiolla. Peroneuspareesi aiheuttaa myös tasapaino-ongelmia ja riski kompastelulle sekä nilkan nyrjähdyksille kasvaa merkittävästi.
Erilaiset peroneuslastat ja -tuet ovatkin tärkeässä roolissa kävelyn normalisoinnissa ja kuntoutuksen turvaamisessa. Peroneustuen avulla kävelyn väärien liikemallien juurtuminen saadaan estettyä ja kävelystä saadaan taloudellisempaa – ihminen pystyy liikkumaan enemmän. Myös kompastelua ja nilkan nyrjähdyksiä saadaan ennaltaehkäistyä ja liikkumisesta tehtyä näin turvallisempaa. Oikeilla tukiratkaisuilla potilaan minäpystyvyyttä kyetään tukemaan.
Parhaat tuki- ja ortoosiratkaisut akilleskuntoutukseen
Akillesjännerepeämän kuntoutus kannattaa hoitaa VACOped-akillesortoosin avulla. Olemme Tukikohdassa käyttäneet VACOped-ortoosia jo 15 vuoden ajan. Ortoosin valmistaja OPED on laatinut tarkat, laajoihin tutkimusyhteenvetoihin perustuvat hoitoprotokollat kuntoutuksen etenemiseen. Hoitoprotokollassa määritellään aina varauksen määrä, nivelen sallittu liikerata sekä ortoosin ulkopohjan muoto riippuen indikaatiosta ja hoidon vaiheesta.